onsdag 30 mars 2011

Nystart inför vårruset

Vi har fyllt på lagret med mycket nytt och en hel del färgglatt. Nu får det vara nog med mörker – in med ljuset, fram med klockan och utemöblerna. Det står i kalendern att det är sommartid och för oss är sommartid förnyelsetid. Färgglada kängor samsas med sobra sandaler och pigga sneakers. Under torsdagen den 31 mars kommer vi dessutom få in en sändning från Kailia och Do-Ni, vilket alltså innebär några exklusiva par peeptoesandaler och en uppsjö supersnälla ballerinaskor. Vi hoppas kunna få iordning allt i vårt showroom till 1 april, men för att kunna göra det blir vi tvungna att vara ute och rodda hela torsdagen. Om du har skobehov under torsdagen, bör du alltså ringa i förväg för att säkert få hjälp. Annars hoppas vi få träffa dig på fredag.

Till dess: Be the change you wish to see in the world.

Tjoho! Snart kommer vårprimörerna!



onsdag 23 mars 2011

Kära Örebroare!

Vår i luften och vi blinkar yrvaket mot den vackert bleka solen. Hög tid att börja planera för resor. Vi på Green Laces vill ut och träffa så många kunder som möjligt i så många delar av landet som möjligt och vi kommer att vara ute och röra på oss en hel del. Närmast i tiden ligger en tripp till Örebro och Vegofesten som går av stapeln 16 april. Där kommer vi att finnas i gott sällskap av schysta aktörer som djurrättsorganisationer, livsmedelsföretag, kakboksförfattare och gourmetbloggare. Vi har för avsikt att ta med oss så mycket skor som transportmedlet medger, men för att du säkert ska kunna prova de skor du är nyfiken på, rekommenderar vi dig att mejla oss en förbokning. Senast 10 april vill vi ha ditt mejl.

Läs mer om trevliga Vegofesten här: http://vegofesten.se/?program=true



tisdag 22 mars 2011

Blygsel är sååå ute

Green Laces vill se mer av dig! Hur bär du våra skor? Mejla en bild av dig själv i ett par skor från oss och berätta gärna lite om hur du trivs i dem. Håll sedan koll på vår Facebook-sida där vi lottar ut fina priser. Join the fun! 

Hit skickar du din bild: info(snabel-a)greenlaces.se

Soliga vårhälsningar!


tisdag 8 mars 2011

Kreativa kvinnor för en bättre värld


Idag firar vi internationella kvinnodagen – dagen vi älskar att fira samtidigt som vi önskar att vi aldrig någonsin mer skulle behöva göra det. Så länge kvinnors prestationer och intressen betraktas som mindre värda än mäns prestationer och intressen kommer vi dock att fylla lungorna med luft, vrida megafonen på max och göra oss hörda lite extra den här dagen. Kampen för kvinnors rättigheter pågår varje dag, dygnet runt, men 8 mars får vi lite extra medieutrymme. Vi tar tillfället i akt att agitera och inte minst festa, sjunga, vråla och dansa tillsammans med våra systrar. 8 mars är en kraftsamlardag – den energidryck som får oss att släppa ner axlarna, sträcka på nacken och satsa ett år till.

För att orka kämpa mot orättvisor ska man ta emot hjälp och ge stöd. 80 % av de skoföretag som Green Laces samarbetar med ägs och drivs av kvinnor och det vill vi gärna malla oss lite över. En dag som denna passar vi på att presentera ett par av dem lite närmre.

Cri de Coeur är ett märke som satsar stort på omtänksamt mode av högsta klass. Det New York-baserade företaget grundades av designern Gina Ferraraccio och sedan en tid tillbaka driver hon det tillsammans med Julie Dicterow. Green Laces har märkt en stor efterfrågan på deras höstkollektion 2010 och satsar därför lite extra på vårkollektionen 2011 som väntas komma vilken dag som helst nu.

Omtänksamhet är också något som är kännetecknande för grundaren av Neuaura, Arti Upadhyay. Efter många år som designer i olika modeföretag ville hon skapa sitt eget märke. Ett märke som genomsyras av omtanke om djur, natur och människor. Neuaura donerar varje år 10 % av sin internetförsäljning till välgörenhet. 2011 går pengarna till Wildlife Conservation Society http://www.wcs.org/.

Bakom Novacas står systrarna Erica och Sara Kubersky. Sedan tio år tillbaka driver de den helveganska affären MooShoes på Manhattan i New York där de bland annat är återförsäljare åt ett tiotal skomärken. Efter några år bestämde de sig för att designa egna skor och Novacas föddes. Deras skor är tillverkade i Portugal och de försöker i så stor utsträckning som möjligt använda material som är helt biologiskt nedbrytbara. Novacas skor är alltid PVC-fria.

Gina, Julie, Arti, Erica och Sara. Intelligenta, drivna, kreativa kvinnor som på ett suveränt sätt kombinerar affärspersonskap med omtanke. Vi på Green Laces är stolta och glada över att få vara en del av deras verksamhet och genom detta sprida ett budskap om en bättre värld. En värld där vi tillsammans strävar efter jämlikhet och omtanke om varandra.

måndag 7 mars 2011

Lyssna till hjärtats rop! Omfamna våren med Cri de Coeur.

Ett av Green Laces mest centrala mål är att presentera omtänksamt och genomtänkt toppmode till Sveriges alla skofantaster. För att designerna ska få sälja sina skor hos oss krävs att man kan garantera att ingen komponent i skorna innehåller animalier och vi vill också att man för ett aktivt miljöarbete och inte i onödan belastar naturen samt att man tillgodoser rättigheterna hos de som arbetar i tillverkningsanläggningarna.

Ett av de företag som kvalificerar sig är Cri de Coeur. Under devisen “style consciuous with a conscience” tillverkar man toppmode för oss som vill bära skor som speglar vår inställning till livet mer än bara utseendemässigt. Vi är överlyckliga över att kunna erbjuda våra svenska kunder urval ur Cri de Coeurs kollektioner för våren 2011. Först ut är tre modeller – en molnlätt ministövlett, en platt sandal och en stadig lyxklack med attityd.
Cloud – svart
Skrid fram som molnens drottning i dessa nätta skor med virkade detaljer. Ljuvliga kontraster mellan det smidiga konstlädret, de virkade utsidorna och den färgade dragkedjan. Vi tar ner molnen på marken och låter solen lysa på oss. Våga våren i Cloud! Heart of Darkness by Cri de Coeur, cirkapris 899 kronor.

Braid Flat – lattefärgad
Den här välgjorda, lattefärgade sandalen gör dig redo för vårresan till kontinenten eller för kommande graciösa promenader längst den svenska kustlinjen. Elegant passform med tvinnat rep och konstläder samt en liten dragkedja baktill som gör att sandalen verkligen sitter som den ska. Söta linnedetaljer i ljusblått och bekväma, handgjorda sulor med innerfoder i konstläder. Heart of Darkness by Cri de Coeur, cirkapris 865 kronor.



Finn – svart
Klassisk design med stort mod. Den här skon vill ta plats och hjälpa dig att synas och samtidigt vara bekväm. Öppen tå, välarbetat konstläder, återvunnet trä i sulan och kaxiga nitar på sidan. Konstlädret är smidigt och tillsammans med dragkedjan baktill blir skorna mycket lätta att ta på och av. Rejäl sula och stabil klack ser till att du kan dansa i många långa sommarkvällar. Cri de Coeur, cirkapris 2 879 kronor.