torsdag 4 augusti 2011

Var med och påverka! Är könsneutral skoreklam möjlig?

Vi på Green Laces strävar efter att marknadsföra våra skor utan en traditionell könskategorisering. Vi tror helt enkelt att många av våra kunder vill slippa bli skrivna på näsan vilken sko de bör välja. Men vi har märkt att det har varit svårt att göra det på ett sätt som funkar. Vi behöver hjälp och det bästa vi kunde komma på var att vända sig till en smart, eftertänksam person. Den bästa i den kategorin är ju du. Vi vet att du bryr dig och vi har stort förtroende för dig och dina åsikter. Vi vill veta hur du tycker att vi ska utveckla innehållet i vår e-butik så att butiken är lättöverskådlig och begriplig utan att ha en traditionell könskategorisering.

Så här gör du för att göra din röst hörd.

Börja med att gå in på vår sajt och bilda dig en uppfattning om hur vår e-butik ser ut idag.

Välj sedan ett av följande alternativ:
 1. Gå in och gilla vår Facebook-sida. Där skriver du sen dina bästa tips på hur du tycker att vi kan utveckla våra produktbeskrivningar så att de blir mer könsneutrala.
 2. Gå in och följ vår blogg här till höger. Kommentera sedan detta inlägg på bloggen och skriv där dina bästa tips på hur du tycker att vi kan utveckla våra produktbeskrivningar så att de blir mer könsneutrala.

Vi vill också självklart ge något tillbaka. Som tack för hjälpen lottar vi ut en plånbok från Vegetarian Shoes till ett värde av 449 kronor. Vi kontaktar dig senast 1 oktober 2011.

Vi ser fram emot intensiva diskussioner och dina roligaste mest kreativa förslag!
/Nina
Foto och bakning: Karolina Tegelaar, författare till en vegansk kakboksserie. Baka med omtanke så blir det roligare att äta!


5 kommentarer:

 1. Gör sko-sortimentet sorterbart efter egenskaper (låga, kängor, sandaler, storlek, färg, material, klacken, om den är till motion, mer uppklädd eller ledig stil), efter befintliga stilkategorier, eller hitta fantasifulla kategorinamn.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med! Jag såg en annan kommentar på facebook om etiketter som t.ex. prisjakt.nu har, det är ju ett väldans bra system.

  SvaraRadera
 3. ja, kategorisera efter skons typ. Helst inte "vardags, fest" heller, för det är ju väldigt olika för folk. Jag har t ex helst på mig mina veg-supreme-sneakers på fest! :)
  Alex

  SvaraRadera
 4. Toppen, Alex. Vad glad jag blir för alla kommentarer! Tack!

  SvaraRadera