fredag 27 maj 2011

Morsan for the world!

Mamma. Åh, vad jag gillar min mamma. Jag skulle kunna babbla loss om henne en hel dag, men jag vet inte om internet har så mycket utrymme kvar. Better safe than sorry, så jag koncentrerar mig på ett par saker som inspirerar mig till att själv bli en bättre mor och medmänniska.

Min mamma försöker alltid hitta en positiv vinkel på saker och ting. Jag har till exempel aldrig hört henne klaga på sitt arbete. Snarare tvärtom. När något är svårt hör jag henne oftast säga ”Åh, vad intressant.” ”Oj, vad svårt, men om man tänker så här.” Visst har jag lackat mer än en gång på ett ”Nä, bit ihop nu. Det här grejar vi.” när jag velat vara dramadrottning och smällt i dörrar, men nu känner jag kan tillämpa inställningen på mig själv då och då.

Min mamma är duktig på att göra sams. Vi har verkligen haft våra meningsskiljaktigheter i vår familj, men mamma har alltid varit drivande i att vi inte ska skiljas utan att bli sams först. Det har också blivit en självklarhet i min nya familj. Aldrig ett god natt, aldrig ett hej då utan att vi först sett varandra i ögonen och visat att vi vill bli sams.

Min mamma njuter av livet. Mamma kramas, läser romaner, skrattar högt, äter smågodis och håller min pappa i handen när de promenerar. Hon har alltid visat oss barn att det är viktigt att mammas egna liv också får ta plats och att mamma också måste få prata till punkt, också måste få en stor näve godis ur skålen och lägga upp fötterna och bara göra ingenting. Det har hjälpt mig när jag varit på väg att bortprioritera mig själv helt till förmån för näringsriktig barnmat, köra med leksaksbil runt, runt på golvet, hämta tidigt på förskolan osv.

Kanske har du en mamma, har haft en mamma eller kanske känner du en mamma? Eller har du kanske, precis som Ingemars släkt, fått nys om en ny mamma. Berätta gärna här! Och du, kom till showroom på lördag, 28 maj, och förfira Mors dag! Vi har 10 % på alla skor med klack över 3 cm.

Varmt välkommen!
/Nina
Mums från SoFo night 26 maj!

1 kommentar: