tisdag 18 juli 2017

Biologiskt nedbrytbara sneakers

En av de roligaste sakerna med mitt jobb just nu är all innovation. Jag upplever att det finns ett enormt sug efter material som bättre lämpar sig för den framtid vi så många hoppas på. En framtid där luften går att andas, där växterna kan grönska och där djur och människa kan fortsätta att utvecklas i större harmoni med varandra.

Några av de som jobbar med materialutveckling för skor och kläder verkar vara sugna på nya material som har samma egenskaper som de traditionella materialen men med uppgraderade egenskaper vad gäller återanvändning, återvinning eller sluthantering och det är ju saker som också vi tittar på.

Green Laces har ju sedan starten för 6 år sedan jobbat 100 % veganskt och hela tiden strävat efter en så hög miljöprofil som möjligt. Vi har velat ta de gamla materialen som ju är snygga och välfungerande, då med särskilt fokus på läder och mocka, och presentera dem i nya, etiska former. Tidigare var det svårt att hitta bra rutiner för avfallshantering av skor, men nu när allt fler företag (även de större!) gör materialen biologiskt nedbrytbara blir också det här lättare.

Här kan du läsa om vad till exempel Adidas gör och även se en liten film om det lite längre ner.

Pepp och värme,
Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar