torsdag 22 augusti 2013

Nytt, nyare, nyast - nyhetsbrev 4/13

Har du sensommarfeeling? Det har vi. Hösten är i antågande och livet kickar igång på nytt. För många innebär den här tiden en nystart för både kropp och själ. Kanske har du säckat lite väl länge i hängmattan i sommar och behöver komma ut och röra på dig. Månne behöver du då något att sätta på baktassarna? Nämen, dra på trissor, vi kan hjälpa till! Börja med att spana in våra ergonomiska walkingskor från Earth som är skonsamma mot kroppen och ger dig maximal effekt av dina ansträngningar. Om du vill se över din kost när du ändå är i farten, rekommenderar jag varmt den roliga, inspirerande boken från Kris Carr.

Under sommaren var vi en sväng till USA och träffade de fantastiska grundarna av The People’s Movement (MOVMT). Företaget har sitt ursprung i den kaliforniska surfkulturen och de tillverkar otroligt fina sneakers. De använder sig av i ekologisk bomull och giftfria färger, deras skor är helt nickelfria och förpackningsmaterialet är av återvunna komponenter. En av de vackrare saker de gör är att samla in plastpåsar från Balis stränder och hjälper på så sätt till att städa bort de ohyggliga mängder plast som vi människor slänger rakt ut i havet. En del av den här plasten gör MOVMT sedan de snygga plånböcker som har tagit in. En plånbok motsvarar 10 plastpåsar. Höstens nystart för dig och mig kanske ska bli Våga Vägra Plastkassar? Ja, kom igen. Vi gör’t!


Närmast på agendan för oss är Norges nyaste och mest spännande vegoinitiativ, Vegetarfestivalen i Halden. Lördagen den 24:e augusti finns vi på plats i Fredrikstens festning där vi kommer bjuda på alla nyheter vi har samt en överraskningspremiär. Så du som bor i närheten (det är mindre än 2 timmar från Göteborg!) bör inte missa denna unika dag. Du som tänkte besöka oss i Stockholm kan andas ut – butiken har öppet som vanligt.
Heja dig som vill göra smartare val! Tack för att vi får vara med på din resa.

Värme,
Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar