söndag 26 februari 2012

Rea på Hökens gata 7!

Idag är det söndag och en perfekt dag för en tripp till Söder. Om du inte gjort det förr, så tycker jag att det är hög tid för en promenad kring Götgatan. Passa på och köp en omtänksam korv på sjuelva och en ekologisk semla på Goodstore innan du susan upp till oss på Hökens gata 7. Orkan Lia rear sina mer vintriga klänningar och vi rear våra lite varmare skor. Passa på nu! Imorgon är en annan dag.

Med värme
Nina

torsdag 23 februari 2012

Alla hjärtans dag varje dag


Vissa dagar går man in i folk och blir liksom knockade av deras engagemang. Du sugs in i deras fält och studsar ut märkbart påverkad. Upprymd och smittad. Dina steg blir studsigar, ditt leende och din beslutsamhet större.

Mötet med Liz, ägaren till Trädgårdscaféet i Borlänge var precis så. Mjuka, omtänksamma Liz driver ett fantastiskt vegocafé i en bruksort där den animaliebaserad husMANskosten varit det folk efterfrågat mest. Men Liz ville "göra något för djuren" och skapade något som närmast kan liknas vid folkbildning. Hon presenterar ett fantastiskt utbud och har stenkoll på vad som är nytt och hett i vegosammanhang.

Efter en överstressig morgon med sjuka barn, surmulna barn och en överfull tunnelbana kommer jag till butiken där jag träffar Tanja. Hej och hå, vilken fart! Tanja brinner för att hitta de bästa, mest ekologiskt hållbara vägarna till ett vackert liv kantat av guld. Läs hennes blogg och ta ett steg mot en miljövänligare vardag du med.

Ibland kan faktiskt ett par skor, eller två, eller tre också göra tricket och få dig att gå upp i brygga av pepp. Ska vi smygtitta på några av de raringar som kommer från Cri de Coeur i nästa vecka?

Native, 1 099 kr

Slim, 875  kr

Warrior, 875 kr
Ha en fin dag och glöm inte Vegoforum på lördag!
/Nina


onsdag 22 februari 2012

Semmeltider och mittemellanväder - nyhetsbrev 2/12


Vi förlustar oss med bakverk för att stå ut med det grå och traskar omkring i ömsom tunga vinterskor som vi svettas i, ömsom nättare kängor som vips får oss att drutta på ändan när det fryser till igen.

SMHI hävdar att det är minst en månad kvar till vår och som tur är har vi en del vinterskor i lager fortfarande. Missa inte till exempel våra fina kängor och stövlar från Neuaura. De kommer inte tillbaka nästa år! På Hökens gata har vi några finingar från Vegetarian Shoes som du måste spana in. 
Snowdon! Finns på Hökens gata 7 i storlek 42 och 44.

Ice Patrol! Endast storlek 45 kvar!

Trail MK2! Finns i storlek 41-43+45 kvar!

Ett exklusivt par ökenkängor i finaste konstskinn. Är du den lyckliga med storlek 42?

För dig som är intresserad av miljöfrågor och hållbar utveckling får inte missa nästa helgs unika Vegoforum på ABF-huset i Stockholm. Flera av Sveriges mest kunniga och intressanta föreläsare och forskare samlas för att prata om animalieindustrins påverkan på planeten, hur du med små medel kan ändra din vardag till att bli mer klimatsmart samt höra spännande paneldebatter. Vi kommer givetvis att vara där och lyssna på era tankar, visa våra skor och berätta om alla fördelar för planeten som veganskor för med sig. Under hela dagen kommer restaurangen servera klimatsmart mat och personligen ser jag otroligt mycket fram emot vegansemlorna bakade av Karolina Tegelaar – supertjejen bakom kakboksserien Bakverk utan ägg och mjölk.

På tal om kakböckerna så är det med stor glädje vi kan berätta att vi börjat erbjuda dessa såväl i e-butiken som i showroom hos Poplin. Kakböckerna utan ägg och mjölk har blivit otroligt populära och vi vill vara med och sprida detta otroligt ambitiösa projekt som vi långt ifrån sett slutet av. I dagsläget finns fyra böcker: Mjuka kakor, Kakor & cookies, Tårtor & cheesecakes samt Julbakverk. Du kan beställa dem var och en för sig eller alla fyra i ett förmånligt paket.

Jag hoppas du får en fin fortsatt vecka och att vi ses på Vegoforum på lördag den 25 februari. Kontakta oss gärna om du vill att vi tar med oss någon särskild skomodell och storlek. Senast fredag, 24 februari, kl. 12 behöver vi besked för att säkert få med det du önskar.

/Nina