torsdag 29 september 2011

Dagens rätt: SoFo night och glamourloppis


Hurra! Löning och höst. En härlig nystart på många sätt. Idag firar vi SoFo night i våra kvarter och den dagen till ära bjuder vi dessutom upp till en glammigare sortens loppiskväll. Förutom Green Laces världsbästa skoutbud fyller vi vår studio med makalösa klänningar, rara jeansjackor, nygamla pjuck, pärlbeströdda maskeradkläder för barn och unika hattar.

Så, kära vänner! Kom förbi idag och trivsla, mumsa och fynda. Showroom har öppet som vanligt kl. 12-17 idag och SoFo night kickar vi igång kl. 19. Nattmössan sätter vi på kl. 21.

Bondegatan 16 i Stockholm är stället för dagen. Tjofaderittan!
/Nina

onsdag 28 september 2011

Pachamama needs help

Efter en morgontur i ett höstigt Stockholm tillsammans med P1-morgon hör jag först ett upprörande reportage om ett vägbygge i Bolivia. Det blir tyngre att andas vid tanken på hur hopplöst allt känns när så starka ekonomiska krafter ställs mot önskemål om en frisk natur, rent vatten och mat i kistan. För mycket mer än så är det egentligen inte många som kräver.

Där jag bor har vi dock fått råd att bli kräsna och den möjligheten tycker jag att vi ska hantera med tillförsikt. I min familj tycker vi att det är viktigt att köpa ekologisk mat som producerats utan att någon annan varelse farit illa. Undrar just om ni hörde mitt vrål när nästa nyhet kom på? Någon har fått för sig att mala ner döda (Eller levde de kanske när kvarnen satt igång? Vad vet jag, folk gör så mycket tokigt nuförtiden.) grisar, steriliserat sörjan och paketerat det som ekologiskt gödsel. Ergo, likspill på min morot. Seriöst!

Jag stannar och blickar ut över Drevviken. Solen står lågt och det glittrar i de färggranna löven. Idag måste bli den dag då vi börjar förändra. Vi börjar hemma, på tallriken, i garderoben, i samtal med våra nära. Vi tillåter oss att drömma om den värld vi vill leva i. För vissa är det enkelt:

"När jag blir stor flicka, ska jag bli en dinosaurie." /Alvar, 3 år

Himlen är vårt tak och inte ens den sätter stopp för våra drömmar. Pilutta den.
/Nina


måndag 26 september 2011

The love spreader

Igår hade jag en halvdag helledigt och den ägnade jag åt att lusläsa DN och i synnerhet artikeln om Zinat. Jag skrattade högt åt hennes mormors kärva, spikraka stil och jag fick gåshud och tårar i ögonen av Zinats berättelser från barndomen. Hennes urkraft lyste från tidningspapperet och klappade mig liksom på kinden. Vilket liv hon har och har haft!

Också efter vår lördag på makalöst fina Trädgårdscafét i Borlänge fick vi med oss den finaste sortens vänskap och tänkvärda samtalsämnen som ingjuter mod och handlingskraft. Hoppet om ett mer omtänksamt samhälle har växt sig ännu starkare i oss och vi vill förstås dela med oss av det till er alla. Tack, kära Liz och Marcus!

Vi kan väl börja kärleksspridningen med att ha en lite halvytligt glammig afton ihop? På torsdag är det nämligen dags för SoFo night igen! Då har har kvällsöppet i showroom och förutom små godsaker kommer vi att ha ett flertal fina loppisbord fyllda med bättre begagnade kläder. Mer om eventet kan du läsa här.

Minnesbild från löprunda i Falsterbo, juni 2011. Tankstation.

/Nina

fredag 23 september 2011

Lördag i Borlänge

Nu är det helg och vi drar till Borlänge. Lördagen den 24 september håller i alltså stängt i showroom på Bondegatan i Stockholm, men istället öppet på Trädgårdscafét. E-butiken är förstås öppen som vanligt.

Ha en skön helg och ut och hoppa i höstlöven! Vi ses i Dalarna!
/Nina

onsdag 21 september 2011

Nyhetsbrev


Hösten är här och vi hurrar högt för den. Som första och enda företag i Sverige presenterar vi delar av höst- och vinterkollektionerna från Novacas, Neuaura och Cri de Coeur. Det är på tiden att vi får se högkvalitativt, klimatsmart veganmode på gatorna även i den här delen av världen.

Flera av er har sett och redan köpt urval ur Novacas sortiment. Som alltid så utmärker sig det New Yorkbaserade företaget med trendiga och samtidigt mycket funktionella skor. Vi ser en bekväm, ridstövelinspirerad kreation i Nina, en chic höstpärla i stövletten Kristen och glädjande nog kör man en repris på den ultimata snällstöveln Alta.

Neuaura ar tidigare säsonger stort på höga klackar för en lite glammigare look. Bedövande vackert, men ibland lite svårburet för den promenerande stadsråttan. Man har nu lyssnat till sina kunder och lanserar nu flera modeller med lägre klack och tryckavlastande innersulor. Bedårande Ash är redan en storfavorit och flera små söta Cedar trippar omkring både i södra och norra delarna av Sverige. Fjolårets mysfavorit Robin dyker upp i vår butik även i år.

Andra halvan av Novacas kollektion samt Cri de Coeurs höstraringar är något försenade och väntas komma vecka 39. Medans vi väntar roar vi oss kungligt tillsammans tycker jag. Vad sägs om följande program?

Lördagen den 24 september. Vi gästspelar på urtrevliga och omtänksamma Trädgårdscaféet i Borlänge.  Det här besöket har vi sett fram emot länge och vi hoppas kunna möta önskemålen från cafëets och våra entusiastiska kunder i Dalarna. Förboka gärna skor om du har särskilda önskemål. Vi är på plats så länge caféet har öppet, vilket är kl. 10-15. Missa inte detta unika tillfälle att njuta av förstklassigt vegofika kombinerat med skonörderi på högsta nivå.

Torsdagen den 29 september trivslar vi med SoFo night på Bondegatan 16. Vi upprepar förra månadens succé och vrider upp volymen lite till med en överraskning. Så håll koll på oss på vår webbplats, på Twitter eller Facebook så att du säkert inte missar något. 
Ha en fortsatt vacker vecka och fortsätt göra schysta val.
Varma hälsningar
Nina



lördag 17 september 2011

Lördagstrivsel

Fina roller girl-Freja kom förbi med ett lass vegankakor och därmed blev vårt liv lite vackrare. Vi vill gärna sprida glädjen och bjuder därför in till lördagstrivsel på Bondegatan 16. Om du inte hunnit handla dina höstkängor än, så är idag en perfekt dag.

Öppet till kl 16.



Varmt välkomna!
/Nina

fredag 9 september 2011

Öppet mejl till SJ om veganmat på tåget


Inspirerad av Pinto magasin och Karin kastade jag iväg ett mejl till SJ idag.

Hej!
Jag och min familj, bestående av man och två barn under sju år, är alla veganer. Vi skulle så gärna vilja kunna handla något i bistron när vi reser. I dagsläget är vi hänvisade till delicatobollar och Gott & Blandat. Det vore så fint om det fanns en smörgås eller en enklare rätt som vi kunde köpa. Samtliga resenärer skulle vinna på att det fanns god veganmat i bistron - maten blir klimatsmartare och hälsosammare. Här finns bra tips för er restaurangansvariga att ta del av: Vego på menyn.
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning
Nina Färdig

Mejla du med och gör det nu. Det tar 20 sekunder om du börjar här

måndag 5 september 2011

The World According to Green Laces part four: Speedy snyggar sig


Vill du bli fylld av energi, känna mod och tillit till dig själv, så ska du börja spela roller derby. Eller kanske räcker det med att sitta och fika med universums bästa Speed Slut #55? Med stor eftertänksamhet tar hon sig an varje uppgift och med ännu större beslutsamhet går hon till handling. Och alltid finns hon där och delar med sig till oss andra av sina erfarenheter och lärdomar. Både på och utanför banan. För henne är det en vegansk livsstil en självklarhet och med ett stadstempo i ett nordiskt klimat passar vår populära MC-stövel henne som hand i handske.

Speed Slut #55 spelar för STRD och var med och tvålade dit Köpenhamn i helgens turnering i Malmö. Green Laces skickar sina varmaste gratulationer till Speed och hela laget.

Speedy är så snabb, så vi får svårt med skärpan.




fredag 2 september 2011

Friday equals kakkalas


Jabbadabbadooo! Det är något visst med fredagar. Även om jag nuförtiden jobbar alla möjliga tider på dygnet, så känns det ändå speciellt med fredagar. Det ligger en bubblande och ändå kontrollerad flamsighet över hela dagen som jag gillar skarpt. Vad kan då vara bättre än att unna sig en skoprovareftermiddag? Dagen till ära bjuder vi på mumsiga kolakakor bakade efter recept i Kakor och cookies. Ta en fredagspaus och titta förbi Bondegatan 16 i Stockholm idag mellan kl. 12 och 17. Självklart har vi kakböckerna till försäljning också.
Foto: Karolina Tegelaar
Men om du nu skulle råka vara i Malmö, så tycker jag att du ska hasta iväg och köpa dig en biljett till helgens roller derbyfest. Våra övergrymma systrar i STRD spelar årets turnering. Har du inte upplevt roller derby förut, så kommer du få dig ditt livs upplevelse. På lördag äter du mat på Kao’s och sen berättar du för mig hur det smakade. Jag har fortfarande inte lyckats ta mig dit och det verkar vara ett helt suveränt ställe.

Om vi inte ses idag, så ses vi säkert imorgon eller på webben. Du följer väl oss på Twitter och Facebook? We’d love to hear from you!

/Nina

torsdag 1 september 2011

Tillsammans är vi vackrast


Nyss träffade jag en lätt uppgiven kund som just varit utanför japanska ambassaden och demonstrerat mot delfinjakten. 200 personer hade på förhand sagt att de skulle komma, 20 personer dök upp. Deppigt. Visst gör 20 personer skillnad – och all heder åt de tappra personer som dök upp – men tänk vilken power det hade blivit om 200 dykt upp!

Att göra saker tillsammans betyder så mycket mer än bara ett par extra händer på jobbet eller lite sällskap på busshållplatsen. När vi interagerar med nya människor händer det grejer. Det kan innebära att ett tusenårigt problem finner sin lösning, att vi väljer nya matvanor eller att vi vågar erkänna för oss själva att vi egentligen har en helt annan sexuell läggning.

Du har väl inte missat att vi erbjuder hemförsäljning? Det är perfekt för dig som känner att du inte hinner springa i affärer. Vi kommer hem till dig och dina vänner och så ser vi till att ni får de skor ni behöver.

En manifestation i hur vackert det kan bli när vi kopplar ihop oss ser du i det här fina klippet med Eric Whitacre. Oooooh-la-la – alla kan sjunga!

/Nina