tisdag 30 augusti 2011

Nytt i hyllan

Jag önskar jag kunde skriva att leveransen från Vegetarian Shoes har kommit, men det kan jag inte. De är jätteförsenade och irriterade på den där rackarns svennen som mejlar och tjatar hela tiden. Kära kunder, hav tålamod. Vi hoppas på påfyllning före helgen.

Däremot har vi fått in nya fina kakböcker från Kakboken utan ägg och mjölk. Vi har fyllt på med storsäljaren Mjuka kakor och den rykande färskingen Kakor och cookies. Böckerna är ett måste i kokbokshyllan och det är också en perfekt present att ge till någon som du bryr dig om och som du hoppas ska bli mer brydd. 125 pix på Bondegatan 16.

Tack alla kunder och vänner som kom till Goodstore igår. Tack för att ni delar med er av era tankar och idéer. Det gör mitt liv så mycket bättre.
Mmmm. Veganskor i motljus är balsam för själen.

Och vore det inte för er, skulle vi inte se sådant här. Fniss.

Showroom är öppet nästa gång på torsdag. Till dess ses vi på webben! Ha en skön dag!
/Nina

måndag 29 augusti 2011

Goodstore måndag 29 augusti

Nu lassar vi in skor på Skånegatan 92 i Stockholm. Vi gästar alltså Goodstore idag och kommer att ha med oss en hel del nya, fina höstskor.

Vi ses!
/Nina

söndag 28 augusti 2011

Green Laces hjärta Goodstore

Vad kan vara bättre efter en helg än att börja en ny vecka med ett besök hos Goodstore? Denna förnämliga lilla butik med överbäst veganutbud, världstrevligast service och schystast musik. Måndagen den 29 augusti finns Green Laces dessutom på plats och vi har med oss en hel del fina nykomlingar.

Walkingskor och sandaler från Earth. Fotriktiga snyggingar som dessutom hjälper dig att bränna kalorier extra fort. Tra-la-la-la, vips så kunde du unna dig två chokladbitar. Upp till fyra gånger så mycket energi per steg lovar leverantören att du gör av med. Vi gillar't!

Vi har med oss ett gäng med nyheter från Novacas. Stövlar och nätta kängor i storlekarna 39-41. Titta gärna närmare på bilderna här, här, här och här

Förra gången vi gästade Goodstore var det cowboyboots som gällde. Den här gången blir det ett klädesplagg som jag kallar för Green Laces' Dandelion Dream. Vi är på plats i butiken på Skånegatan 92 i Stockholm kl 10-18.

Tjoho, vad kul! Snart ses vi!
/Nina
Jodå. Två par gulliga Karen i storlek 38 och 40 tar vi också med.

fredag 26 augusti 2011

Fredagsyra

Vilken kväll vi hade igår. Karin fick ett par nya dansmaränger, Stickan levererade nya, übersnygga senilsnören och i slutet av kvällen fick undertecknad en ny klänning. En med maskrosor på, i återanvänt material från ljuvliga Cissi och Selma som firade 4-årsjubileum.

Kvällen var ljum och fuktig och vi kramade det sista ur sommarnatten. Idag ler vi fånigt och klappar om våra nya, fina raringar från Novacas.
Kom och klappa du med!

Showroom öppet idag kl. 12-17. Bondegatan 16 it is.
/Nina

torsdag 25 augusti 2011

New York vs SoFo night

Ibland längtar jag ihjäl mig till New York, för New York means the world to me. Atmosfären, människorna, veganmaten och stimmet. När jag läser om Susanne Ljungs favoriter myser jag och kompletterar i mitt inre med MooShoes, Babycakes, Foodswings och förstås med det sammelsurium av människor från olika delar av världen som delar utrymme, gnuggar sig mot varandra och skapar magi.

Nu är inte Söder i Stockholm New York, men jag är säker på att vi kan skapa lite magi här också. Ikväll bjuder vi på en kväll fylld av mångfacetterade personligheter, unik konst, smyckeskreatörer och en jämrans massa smärtfria skor! Självklart bjuder vi på lite veganmums. Välkommen till Bondegatan 16 fram till kl 21 ikväll!
/Nina

onsdag 24 augusti 2011

Tänk, det var ju precis...

...vad jag åt i morse! Min frukost bestod av lite nötter, lite linfrön och sojadryck. Nu skriver DN att professorer kommit fram till att det är jättebra för hälsan. Hoppas fler kommer fram till det också.
/Nina

tisdag 23 augusti 2011

Vilket är ditt favoritmärke?

Heather skriver om sin skotörst och om hur tråkigt det är när skoproducenterna enbart bryr sig om utseendet och föga om materialens ursprung. Förutom det uppenbara i att skinnsko innebär djurdöd, så innebär skinnsko helt säkert också kemikaliecocktail. Dubbelonödigt om du frågar mig.

Vi försöker hela tiden utöka vårt smärtfria sortiment. I dagarna hoppas vi få grönt ljus med ännu en leverantör och det känns magiskt.

Men du. Jag undrar samma sak som Heather. Vilket är ditt alla tiders favvomärke? Vi är idel öra.

/Nina (dagen till ära i Heart of Darkness by Cri de Coeur)
Foto: Linda

måndag 22 augusti 2011

SoFo night på torsdag - Nyhetsbrev 8/11



Nu spricker vi snart av iver att visa dig allt fint vi har hemma! Vad sägs om en after work hos oss torsdagen den 25 augusti? Då är det dessutom SoFo night och det sjuder av aktivitet i våra kvarter, då de flesta butikerna och caféerna håller kvällsöppet ända till kl. 21.

Förutom alla våra snygga, funktionella, trendiga och garanterat smärtfria skor, vill vi gärna lyfta fram våra vänner som vi har representerade i entrén.

Konstnären Kim Bengtsson ställer ut sina tavlor hos oss till sista september. Passa på att skaffa dig unik inredning!

Levnadskonstnären och inspiratören Stickan förvandlar leksaker till vackra örhängen och halsband. Av vackra tyger skapar hon unika, personliga pannband och med känsla och kärlek ser hon till att vi får det som alla män och kvinnor vill ha i sin handväska. 

Kolera Design är banbrytande med sina coola smycken tillverkade i material från uttjänta cykelslangar. Med säker hand skapar hon unika kreationer som hon dekorerar med fynd från sina resor i Spanien och Mexico.
Se också till att du tittar ordentligt på de sprakande nyheterna från Raven, mormor och Sinners & Saviours


Varmt välkomna till oss på Bondegatan 16!
Nina

Var den förändring du vill se i andra

Ibland blir man så glad...

...att man helt enkelt måste bjuda sina nya skor på en kopp kaffe. Idag levererades delar av Novacas höst-/vinterkollektion till oss. Som vanligt är skorna ännu finare än vad jag kunnat föreställa mig. Gediget hantverk och fantastiska material. Den höga stöveln med det eminenta namnet var den som först fick sig en kopp.
Stöveln Nina slår sig ner på en kaffe.


I dagarna kommer samtliga modeller upp i e-butiken. Spana under tiden på bilderna här.
/Nina

fredag 19 augusti 2011

Omtänksamt snygg


Det finns många sätt att vara omtänksam på. Fråga tio av dina vänner och be dem svara spontant på frågan:
– Vad gör du när du vill vara lite extra gullig mot någon?
Jag lovar att många svarar att de går och köper något. En snittblomma, ett vackert kort, en ask choklad. Jag älskar presenter och jag älskar att ge bort saker till dem jag bryr mig om. Men känns det inte lite väl lökigt att ge bort en snittblomma som sprutats med gifter, som skumpat runt i en dieseldriven lastbil i ett dygn och som till råga på allt vissnar inom ett par dagar efter att min vän fått den? Omtanken om andras hälsa, om vårt gemensamma, om hela vår planet finns liksom inte med in den presenten.
Tänk då istället vad kul det skulle vara att ge bort något beständigt – något lika enkelt och vackert som en blomma eller en ask choklad – som dessutom till nästan 100 % är tillverkat av återvunnet material. Fantastiska Klara på Kolera Design brinner för återanvändning och hon har lyckats skapa vacker konst av sitt stora intresse. Samtliga smycken som hon tillverkar är av cykelslang och varje smycke är handgjort och därmed unikt.
I vårt showroom på Bondegatan 16 i Stockholm hittar du ett urval av smycken från Kolera Design. Passa på att köpa med dig en vacker, unik och omtänksam gåva nästa gång du handlar ett par smärtfria skor hos oss.





/Nina


torsdag 4 augusti 2011

Var med och påverka! Är könsneutral skoreklam möjlig?

Vi på Green Laces strävar efter att marknadsföra våra skor utan en traditionell könskategorisering. Vi tror helt enkelt att många av våra kunder vill slippa bli skrivna på näsan vilken sko de bör välja. Men vi har märkt att det har varit svårt att göra det på ett sätt som funkar. Vi behöver hjälp och det bästa vi kunde komma på var att vända sig till en smart, eftertänksam person. Den bästa i den kategorin är ju du. Vi vet att du bryr dig och vi har stort förtroende för dig och dina åsikter. Vi vill veta hur du tycker att vi ska utveckla innehållet i vår e-butik så att butiken är lättöverskådlig och begriplig utan att ha en traditionell könskategorisering.

Så här gör du för att göra din röst hörd.

Börja med att gå in på vår sajt och bilda dig en uppfattning om hur vår e-butik ser ut idag.

Välj sedan ett av följande alternativ:
  1. Gå in och gilla vår Facebook-sida. Där skriver du sen dina bästa tips på hur du tycker att vi kan utveckla våra produktbeskrivningar så att de blir mer könsneutrala.
  2. Gå in och följ vår blogg här till höger. Kommentera sedan detta inlägg på bloggen och skriv där dina bästa tips på hur du tycker att vi kan utveckla våra produktbeskrivningar så att de blir mer könsneutrala.

Vi vill också självklart ge något tillbaka. Som tack för hjälpen lottar vi ut en plånbok från Vegetarian Shoes till ett värde av 449 kronor. Vi kontaktar dig senast 1 oktober 2011.

Vi ser fram emot intensiva diskussioner och dina roligaste mest kreativa förslag!
/Nina
Foto och bakning: Karolina Tegelaar, författare till en vegansk kakboksserie. Baka med omtanke så blir det roligare att äta!