tisdag 31 maj 2011

Packa schyrre kappsäck

Tack alla läsare för de heta (och supertrevliga!) diskussioner kring stavningen av schyst (SAOL:s första val!) på vår Facebook-sida och via mejl. I helgen tog även DN upp frågan igen i sin språkspalt och de argumenterar på samma sätt som Språknämnden. Schyst, schysst, sjyst, juste – whatever, cruelty free hur som haver. Det jag vill säga är att vi håller på att packa en bra blandning icke-animaliska, miljövänliga skor för dig, oavsett om du är en han, hon eller hen,– som kommer till Vegomässan i Malmö på lördag.
I vår kappsäck lägger vi nu ner följande modeller:
Något du saknar? Då är det hög tid att höra av sig, så att säkert det par du vill prova kommer med.

Let’s go bananas på lördag, vetja!
/Nina



fredag 27 maj 2011

Morsan for the world!

Mamma. Åh, vad jag gillar min mamma. Jag skulle kunna babbla loss om henne en hel dag, men jag vet inte om internet har så mycket utrymme kvar. Better safe than sorry, så jag koncentrerar mig på ett par saker som inspirerar mig till att själv bli en bättre mor och medmänniska.

Min mamma försöker alltid hitta en positiv vinkel på saker och ting. Jag har till exempel aldrig hört henne klaga på sitt arbete. Snarare tvärtom. När något är svårt hör jag henne oftast säga ”Åh, vad intressant.” ”Oj, vad svårt, men om man tänker så här.” Visst har jag lackat mer än en gång på ett ”Nä, bit ihop nu. Det här grejar vi.” när jag velat vara dramadrottning och smällt i dörrar, men nu känner jag kan tillämpa inställningen på mig själv då och då.

Min mamma är duktig på att göra sams. Vi har verkligen haft våra meningsskiljaktigheter i vår familj, men mamma har alltid varit drivande i att vi inte ska skiljas utan att bli sams först. Det har också blivit en självklarhet i min nya familj. Aldrig ett god natt, aldrig ett hej då utan att vi först sett varandra i ögonen och visat att vi vill bli sams.

Min mamma njuter av livet. Mamma kramas, läser romaner, skrattar högt, äter smågodis och håller min pappa i handen när de promenerar. Hon har alltid visat oss barn att det är viktigt att mammas egna liv också får ta plats och att mamma också måste få prata till punkt, också måste få en stor näve godis ur skålen och lägga upp fötterna och bara göra ingenting. Det har hjälpt mig när jag varit på väg att bortprioritera mig själv helt till förmån för näringsriktig barnmat, köra med leksaksbil runt, runt på golvet, hämta tidigt på förskolan osv.

Kanske har du en mamma, har haft en mamma eller kanske känner du en mamma? Eller har du kanske, precis som Ingemars släkt, fått nys om en ny mamma. Berätta gärna här! Och du, kom till showroom på lördag, 28 maj, och förfira Mors dag! Vi har 10 % på alla skor med klack över 3 cm.

Varmt välkommen!
/Nina
Mums från SoFo night 26 maj!

onsdag 25 maj 2011

Meningen med livet? 42 förstås!

Vad är egentligen meningen med livet? Den som har mest prylar när hon dör vinner? Bör vi alla sträva efter att vinna Nobelpriset i kemi? Är meningen med livet att fylla sin almanacka till bredden för att kunna berätta för alla polarna hur busy man är? Personligen har jag den inställningen att om jag nu haft turen att födas in i ett rikt samhälle där jag och min familj ges stora möjligheter att påverka samhället och planeten, så tycker jag att det är vår förbenade plikt att göra så mycket gott vi kan. Och det är också vår förbenade plikt att njuta av det. För oss är det därför en självklarhet att äta veganmat och konsumera medvetet, hushålla med resurserna och samtidigt hjälpa andra att göra gott. Att ha kul och njuta av livet innebär för oss bland annat att vi äter ljuvligt god tofuglass och att vi sätter på oss själva samt erbjuder Sveriges skobärare riktigt snygga skor med hög miljöprofil.

Men det är klart. Det kan ju faktiskt vara så att svaret på den yttersta frågan om livet är 42. Ska vi kanske enas om det idag?

Okej, då kan jag berätta lite om vad jag gillar med siffran 42.

  •  En av Sveriges starkast lysande roller derbyprofiler, Sleaze Machine, har nummer 42.
  •  Det är 42 dagar kvar tills vi är i New York och tittar på höstkollektionerna från Novacas och Cri de Coeur.
  • Under SOFO night den 26 maj har vi monsterrea i showroom på storlek 42. Vad sägs till exempel om ett par Westminster för 999 kr (igår 1 199 kr)? Eller kanske ett par underbara designsandaler för 765 kr (igår 865 kr)? Erbjudandet gäller förstås alla modeller i storlek 42 och endast i showroom 26 maj. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Är du en lycklig ägare till ett par fötter i storlek 42, eller känner du kanske någon annan som är det? Eller handlar du, hen, hon eller han kanske vanligtvis storlek 41 eller 43 men vet att ibland passar 42? Då bara måste ni göra utrymme i kalendern och titta förbi. Tipsa gärna de du känner om denna möjligheternas dag hos oss på Bondegatan 16. Vi ses imorgon!
/Nina

Mellisdags!

Eftermiddag och mellisdags. Kanske har du skolbarn som snart kommer hem sugna och småtrötta? Mackomaner kanske till och med. Well, I can’t blame them – mackor är ju suveränt! Idag håller vi showroom stängt och jag sitter hemmavid och småtjafsar med e-butiken, men snart ska jag hämta en liten 6-åring som besökt sin nya skola. En sådan speciell dag tänkte jag göra mig till och bjuda på tomatbruschetta. Inget krångel, inget skräp bara ljuvligt veganmums.

Du har väl förresten inte missat att vi har ballerinaskor för små fötter också? Tänk den lyckliga som får showa med de här på skolgården!

Lila ballerina, www.greenlaces.se/ballerina. Från storlek 35.


Soliga hälsningar
Nina

måndag 23 maj 2011

Sommartider i showroom

Enligt SMHI brukar sommaren i Stockholm vanligtvis inträffa 13 maj, så låt oss nu bestämma att det är sommar i våra trakter. Nu lägger vi oss i sommarläge. Glass, kortbralla, tunnsulade pjuck. För oss innebär det också roadtripläge – Vegomässan i Malmö och Oslo Vegetarfestival hägrar i juni och vi laddar för fullt.

Vi passar också på att ändra våra öppettider i showroom nu inför sommaren. Många har hört av sig och önskat lördagsöppet och vad vore en bättre premiärdag än lördagen den 28 maj? Dessutom smackar vi på med kvällsöppet på torsdag då vi hänger på de övriga butikerna, frisörerna, barerna och deltar i SOFO night. Kvällsöppet till kl. 21 den 26 maj alltså!

Nya öppettider i showroom från och med nu:
Torsdag-fredag: kl. 11.30–17.00
Lördagar: kl. 12.00–16.00

Självklart ska du som inte bor i Stockholm fortsätta att höra av dig om du är i stan någon tid då vi inte har öppet. Vi gör gärna en blixtutryckning för dig.

Vi ses i veckan!

fredag 20 maj 2011

Fredag, sol och könsneutralt mode

Ljuva liv! Stockholm badar i morgonsol när vi förbereder den sista dagen på sneakersveckan i showroom. Det här kan ju bli hur bra som helst. Du har väl inte missat vårt erbjudande? Vi vill gärna passa på att lyfta fram Veg Supreme Hemp Hi Top som vi alltså säljer med 15 % rabatt.

Vi har valt att försöka hålla oss från att kategorisera våra skor enligt dam- och herrprincipen alltför mycket. Varför begränsa sig? Det viktigaste är ändå att du tycker att skon sitter bra på foten och att du känner att den fyller sitt syfte. I vår och sommar peppar vi för ett befriande unisexmode. Låt dig inspireras av David Bowie anno 1972-73 eller varför inte Marlene Dietrichs välskräddade kostymer? Vi hoppas att du ska hitta den modell du söker hos oss så att du säkert kan gå omkring och vara snygg med ett gott samvete.

Johan, som driver Swahili Bob's Tattoo & Piercing, ser fantastisk ut i våra pussmunsröda ekologiska ballerinaskor från Do-Ni. Låt dig inspireras!
Lady legs?

onsdag 18 maj 2011

Nyhetsbrev for the masses

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev? Typ som det här som just gick ut:
***
Växla tänket!
Säkert har du många gånger märkt hur ditt eget humör påverkar andra och hur andras beteende på samma sätt omedelbart påverkar dig. Du kommer till jobbet glad i hågen, möts av sura Benny och helt plötsligt tog dagen en ny vändning. Solsken blev till mulet. Det kan vara oerhört frustrerande, men vi skulle lika gärna kunna vända på det och se det som något otroligt inspirerande. Kanske kan du få sura Benny att dra på smilbanden istället? Kanske kan du påverka honom lika starkt som han påverkade dig?

Mina handlingar reflekteras i andra. Jag kan med mycket enkla medel få andra att tänka i nya banor.

Detta är Green Laces största drivkraft och vi hoppas förstås att du ska bli motiverad att leva lite mer omtänksamt, lite snällare. Kanske blir nästa mjölpåse du köper ekologisk? Nästa måndag köttfri? Eller kanske blir nästa par sneakers ett par pangschysta Panther? Du kan påverka andra med hjälp av din handlingskasse, så visa upp den för andra.

Du har väl inte missat att vi har rea på sneakers i showroom den här veckan? Upp till 15 % rabatt på utvalda modeller till och med fredagen den 20 maj. Välkommen till Bondegatan 16!
Soliga hälsningar
Nina och Green Laces
***
På vår webbplats kan du snabbt och enkelt registrera din e-postadress och därmed försäkra dig om att alltid få ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena. Gillar du oss dessutom på Facebook har du både hängslen och livrem. Men bäst är det väl ändå att ses lajv – så ta gärna en sväng förbi showroom nån dag. Varmt välkommen!
Ibland har vi så här vackra besökare på Bondegatan. Mmmm, vilka fina ökenkängor, sa de i kör.


tisdag 17 maj 2011

It’s sneaker week folks!

Efter ett späckat veckoslut med sköna möten och pepp från stora som små öppnar vi åter showroom och hoppas få träffa er snart igen. Får det lov att vara lite sneakers?

För dig som kommer till showroom 17-20 maj erbjuder vi sneakers för 799 kr! Erbjudandet gäller följande modeller och för de storlekar som vi har i lager:


Som vanligt får du gärna höra av dig innan du kommer in så kan vi kontrollera att just din storlek finns kvar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Välkommen!


torsdag 12 maj 2011

The World According to Green Laces – part three. Sumo cyklar.

Nu har vi lite nytt i e-butiken igen, närmare bestämt en skejtsko vid namn Kennedy. Hur snygg som helst! Svart konstmocka, sydda yttersulor som verkligen pallar och har förståelse för att du vill leka på asfalten. Se gärna till att du borstar av dem när du kommer in på kvällen, så håller de sig fina längre.

Sumo var snabb att skaffa sig ett par och han är helnöjd. Det kan vara lite svårt för oss vanliga dödliga att få en skymt av skorna eftersom Sumo allt som oftast cyklar typ j-ä-t-t-e-s-n-a-b-b-t. Men om du tar en sväng förbi den otroligt välsorterade film-/musik-/tidningsaffären Papercut är det mycket möjligt att du ser honom stå och bläddra i något cykelmagasin eller nypa i en cykel-dvd.

onsdag 11 maj 2011

12 maj - skor, accessoarer och roller girls!

Nämen nu är det dags att träffas och trivslas igen! Du som har svårt att komma loss dagtid får nu möjligheten att komma till vårt showroom på kvällstid. Den 12 maj har vi extraöppet kl. 19-21. Förutom att vi har 10 % rabatt på Chelsea och Engineer från Vegetarian shoes samt Leo och Milo från Novacas, så vill vi gärna presentera de samarbeten vi har med tre tokgrymma smyckesdesigners.

Väggarna i vårt showroom har sakta men säkerts fyllts med fina accessoarer. I den innersta montern hittar du örhängen, halsband och de vida berömda börserna från Hannas Sister is a Freak.

Precis som Green Laces älskar Kolera Design att cykla. På samma sätt älskar vi återvinning. Kolera Design har slagit samman dessa passioner och uttrycker detta i sina fantastiska örhängen och armband. Smyckena är upphängda på återanvända juiceförpackningar. Pärla!

Med knivskarp precision leker Sinners & Saviours med kontrasterna mellan gulligt och farligt. Knogjärn samsas med rosetter, fjärilar med döskallar och vi jublar högt vid åsynen av denna tolkning av caméörhängen.


Som flera av er säkert sett så säljer vi även merch från Stockholm Roller Derby. Kan det möjligen ha undgått någon att vi också säljer biljetter till deras matcher? Om du inte köpt din biljett passar det utmärkt att komma hit på torsdag och träffa flera av spelarna som gärna berättar lite mer om denna världens bästa sport.

Så upp i sadeln nu och trava bort till Bondegatan 16 på torsdag! Varmt välkomna!

tisdag 10 maj 2011

The World According to Green Laces part two. Eller om hur Birdy skaffade sig ett par arbetsskor.

Skor för livets alla tillfällen kan vara lite av en utmaning för oss som vill kunna klä oss med ett rent samvete. Snäll shopping har länge varit synonymt med hödoftande hälsokostaffärer, excentriska tanter i butiker Långtbortistan eller timmar av dyrsurfande på webben. Vi jobbar stenhårt för att erbjuda fler och fler icke-animaliska och miljövänliga alternativ mer lättillgängligt och i en mer uppdaterad atmosfär för våra kunder i Norden.

Birdy, som arbetar som tatuerare hos Swahili Bob’s Tattoo & Piercing, älskar färg och är en av våra trognaste kunder. Ett av hennes senaste kap var ett par smaragdgröna ballerinaskor från Do-Ni som hon svassar runt i på jobbet och sprider glädje. 

onsdag 4 maj 2011

The World According to Green Laces – part one. Eller om hur 138 bländade oss.

Rapporterna från Sveriges gator är entydiga. Fler och fler travar omkring med skor från Green Laces och gör därmed världen lite skönare, lite bättre, lite snyggare.
Vi har bett våra kunder skicka in bilder på sig själva i sina skor och först ut är journalisten och musikern Christoffer Röstlund Jonsson. En försommarkväll på Söder i Stockholm, på väg för att se Die Krupps och Nitzer Ebb iklädd sina bländande vita myggjagare som han köpt från oss några veckor tidigare. Här jämte imponerad medmänniska. När Christoffer inte handlar hos oss skriver han sylvassa inlägg på I Just Can’t Hate Enough. Vi kan inte få nog av denna pärla.

tisdag 3 maj 2011

Äntligen lite snö!

Men ser man på! Det snöar i Stockholm. Just när vi trodde vi kunde hänga undan vinterkläderna, så händer det igen. Jättehärligt! Typ inte. Men skam den som inte gör det bästa av situationen. Vi passar på att mysa till det extra i showroom idag och håller öppet en timme längre. Välkommen in ända till kl. 18 idag!