måndag 31 januari 2011

Sherlockmania

Få har väl undgått den Sherlock Holmesfeber som sveper över landet. Förutom att Guy Ritchies Sherlock Holmes 2 har premiär i slutet av året får vi nu njuta av den miniserie SVT visar tre söndagar i rad. Vi blev extrasugna på klassiskt engelskt mode och bjuder därför in till en liten broguefrossa. Om cirka 3-4 veckor har vi inne nedanstående skor. Välkommen att förbeställa!

Westminster. Herrsko i extrafint konstläder med karaktäristisk perforering – så kallat broguemönster. Ger dig en skarpsinnig look på nolltid. Från Vegetarian Shoes i storlek 39-46, cirkapris 1 200 kr.
Antique Brogue. Möt våren klassiskt uppdaterad på fötterna i denna nätta damsko. Behandlat broguemönstrat konstläder med vintagekänsla. Smickrande form och superskön passform. Från Vegetarian Shoes i storlek 36-42, cirkapris 1 095 kr.

Stable boot. Bli en Sherlock anno 2011 i ett kick. De här kängorna andas såväl klassisk elegans som stensäker trendkänsla. Från Vegetarian Shoes i storlek 37-46, cirkapris 1 299 kr.



fredag 28 januari 2011

Robin - den fårfria fina.

Förväntningarna på Neuauras Robin är stora. Hundratals bloggare har under den senaste månaden pratat lyriskt om deras varma och vackra vinterstövel och nu levereras den äntligen från fabrik. Vi har inte varit bortskämda med schysta vinterskor som står pall den ettrigaste kylan, så det här känns jättekul. Green Laces har valt att ta in den naturfärgade modellen och de reser just nu över Atlanten i storlekarna 37, 38, 39, 40, 41 och 42. Vi håller tummarna för att de inte ska behöva göra ett askstopp, utan vara här i slutet av nästa vecka.



onsdag 26 januari 2011

Utbildning på schemat

När frukten är mogen faller den ner till marken och ruttnar. Att vara mogen är med andra ord inte alltid något odelat positivt. Vi bejakar vår barnsliga nyfikenhet och vet att vi aldrig kommer att bli fullärda. Idag beger vi oss ut på stan för att få oss lite utbildning till livs. Det innebär att vi håller vårt showroom på Bondegatan stängt och hänvisar till e-butiken. Ring oss gärna om något brådskar. Även i skolan tar man ju rast ibland.

Torsdag den 27 januari är vi tillbaka på Söder laddade med energi för att ta emot er. Titta gärna en extra gång på vår Facebook-sida och ta del av vårt erbjudande.

Ha det så vackert!


torsdag 20 januari 2011

Green Laces på Bondegatan 16 i Stockholm

Green Laces har inlett ett samarbete med Swahili Bob’s och Stockholms kanske mest spännande kvarter utökas därigenom med en oas för dig som gillar skor. Som ett komplement till vår webbhandel erbjuder vi nu våra kunder att prova skorna före köp, träffa oss och prata om schyst mode eller kanske hämta ut varor köpta i vår e-butik.

Vi ser fram emot att träffa dig och hoppas att du snart ska ta vägarna förbi Bondegatan 16. Vi håller öppet tisdagar till fredagar kl. 11.30 till 17.

Varmt välkommen!

fredag 7 januari 2011

Nytt år! Schysta tider för vår schysta värld.

Det är något visst med den här första veckan på året. En trötthet och kanske till och med melankoli efter helgfirande blandat med en pirrande känsla av att livet går att förändra. Oavsett var du lägger ambitionsnivån, så gör en förändring skillnad. Liten eller stor beror förstås på omfattningen av den förändring du gör. Vi på Green Laces gillar att göra en förändring i närområdet som skapar ringar på vattnet – ringar som blir till flodvågor över världen.

Vi äter veganskt och ekologiskt för att vi anser att det är det bästa för världshälsan, vi cyklar för vi anser att det är det bästa för världsklimatet och vi säljer skor som tillverkas med största möjliga hänsyn till djur- och människohälsa. Små livsval som omedelbart påverkar vårt liv positivt och som vi tror får positiv återverkan på världen. Ju fler vi är desto snabbare går utvecklingen.

Vi pratar också ofta om glädje och glädjen av att sprida glädje. All den respons vi fått från er kunder under vår första tid är överväldigande. Det förpliktigar, sporrar oss och får oss att känna och därmed sprida glädjen vidare. Ringarna på vattnet sprids.

Nästa vecka händer det massor hos Green Laces! Vi får in nya varor från Vegetarian Shoes, så ni som beställt kan räkna med att få nya skor på fötterna då. Vi filar på det sista i e-butiken och räknar med att lansera den då och i samband med det återkommer vi med en suverän nyhet. Glöm inte att ni kan beställa från oss redan nu (greenlacesfootwear[snabel-a]gmail.com). Se samtliga skor vi har i lager här eller på www.facebook.com/greenlaces

Para boot, svart

Det här är Vegetarian shoes bästsäljare och vi på Green Laces är stolta över att sälja den här skon. Den klassiska tiohålskängan bär dig likt en trofast vän, år efter år. Kraftigt och vattentätt konstläder som ändå låter fötterna andas. Rejäl sula och stålhätta. Finns nu i storlekarna 38-46, pris 1 299 kronor.

Snug boot, brun

Mjuka stövlar i underbar konstmocka med varmt foder i ullimitation. Lätta att ta på och av, cirka 23 centimeter höga. Miljövänlig yttersula i gummi- och korkblandning. Finns nu i storlekarna 38-39, pris 999 kronor. 

Veg Supreme Hemp Hi Top, svart

Världsbäst hitop i miljövänlig hampakanvas med detaljer i tunt konstläder (till 80 % nedbrytbart!) på hälkappa och tå. Mjuk vaddering på innersula, plös och kring vristen ger ett formidabelt stöd. Greppig och tålig yttersula. Grå och svarta skosnören medföljer – välj de du gillar. Finns nu i storlekarna 42, 44-45, pris 950 kronor. 

Omega boot, röd

Stilren basketkänga i konstläder som andas. Fodrad insida, sula i korkblandat gummi. Kontrasterande sömmar i vitt. Platta skosnören i rött eller vitt medföljer. Finns nu i storlekarna 43-44, pris 899 kronor.



Panther Hemp, svart

Störtsnygg hampasneaker med detaljer i slittålig konstmocka på tå, häl och kring snörningen. Mönstrad sula med bra svikt. Finns nu i storlekarna 40-42, pris 899 kronor.