onsdag 22 december 2010

Efterlängtat paket dan före dopparedan

Vad vore en jul utan ett par skor från Cri de Coeur? Ja, vad vore en jul med ett par skor från Cri de Coeur undrar nog de flesta i Sverige med tanke på hur svårt det tidigare varit att få tag i pjuck från denna ljuvliga designduo. Länge verkade det som om vi skulle få uppleva ännu en jul utan dem nära oss, men så idag bröt sig paketet igenom Europas snövallar.

Hos Green Laces finns nu två modeller ur Cri de Coeurs kollektion Heart of Darkness, närmare bestämt Charisma i svart och Lure i svart och fransk grå. För dig som bor i Stockholm finns skorna att få tag i före jul - det enda du behöver göra är att mejla oss på greenlacesfootwear[at]gmail.com. Om du bor på annan ort kan vi skicka skorna så att du har dem i nästa vecka.
Lure i svart, yttersida

Lure i fransk grå, insida
Charisma i svart

torsdag 16 december 2010

Green Laces är ute och rör på sig

Vi är mycket glada och stolta över det nyetablerade samarbetet med Swahili Bob’s på Bondegatan 16 i Stockholm. Swahili Bob’s är en fräsch, rymlig och jättetrivsam tatuerings- och piercingstudio mitt i det pulserande och trendiga SoFo. Här kommer vi nu i första läget att finnas fredagen den 17 december mellan kl 13 och 18. Vi har med oss skor från Vegetarian Shoes och Neuaura, så kom gärna förbi och kläm, känn och prova. Om vi inte har precis det du vill ha just nu, så finns det fina presentkort till försäljning.


Har du inte vägarna förbi Södermalm i Stockholm på fredag, så kanske på söndag? Då finns vi på säsongsfinalen av Basar Under i Skrapan. Där kommer det som vanligt att krylla av kreativa utställare och gott fika i en skön atmosfär och den här gången bidrar alltså Green Laces för första gången med våra schysta pjuck. Mer information om Basar Under hittar du här: http://basarunder.wordpress.com/for-besokare/ Vi finns där mellan kl 11 och 18.

Mest av allt vill vi förstås lära känna dig och kanske höra vad du är sugen på att köpa framöver. Vid båda tillfällena har med oss bilder på vår- och sommarkollektionerna från Olsen Haus, Neuaura, Cri de Coeur och Beyond Skin.

Kontakta oss gärna om du har särskilda frågor eller önskemål.

Varmt välkomna!



fredag 10 december 2010

Ulliga vinterstövlar och lindade slanor

Det kokar av kreativitet hos flera av våra amerikanska vänner. Fler och fler satsar på att ha åtminstone en så kallad "cruelty-free line”, det vi på Green Laces kort och gott kallar en schyst kollektion. Vi läser med glupande hunger om alla nya produkter som kommer ut och försöker ta hem ett så brett utbud som möjligt. Just idag tittar vi lite extra på de ulliga vinterstövlar som Neuaura har tagit fram. De kommer att finnas i varma jordfärger som tegelröd, mullvadsgrå, ljusbrun och svart.
Vegan winter boots
Ett par andra skor som vi bara älskar är Toms Vegan Wrap Boot. Linda dem kring vaderna, linda ner dem runt vristen och trava ut i världen med unika spriror. Mjuk, formbar sula och hela skon är tillverkad i återvunnet material. Finns i sju färger.
Toms Wrap Boot, olivgrönt
Är det här skor du vill se i Sverige? Skriv en rad och tyck till, vetja. Dialogist, javisst!

onsdag 8 december 2010

En schyst julklapp helt enkelt

Svårt att välja? Svårt att hinna ens fundera på att välja? Finns inte de skor du vill ha hos oss än? Bor du långt ifrån Stockholm och hinner inte komma och prova? Presentkortet är lösningen på många problem och det är just dina problem vi vill lösa, så ta-daaa: Green Laces erbjuder från och med idag presentkort! Vi kommer att finnas på Basar Under (http://basarunder.wordpress.com/) den 19 december då du som är i Stockholm enkelt kan handla presentkort. Kontakta oss gärna om du vill få presentkortet skickat till dig. 
Presentkortet finns i valörerna 100, 250 och 500 kronor och är giltigt i ett år från inköpsdatum.

tisdag 7 december 2010

Inga kor i sikte


Novacas är ett helveganskt företag som drivs av de inspirerande systrarna Kubersky från New York. Namnet Novacas betyder ungefär ”inga kor” på portugisiska och det är också i Portugal de tillverkar sina skor. Materialet i skorna är konstläder av högsta kvalitet och man strävar efter att överdelen i skorna så långt praktiskt möjligt ska vara helt biologiskt nedbrytbart. Ett par Novacas är garanterat pvc-fria.

I detta nu flyger följande modeller över Atlanten, så håll öronen öppna, för snart ljuder bjällerklang.

Herrkänga Milo i högkvalitativt konstläder från Novacas i svart utförande. Skaftet kan knäppas fast i nervikt läge eller bäras uppfällt. 


Novacas mest populära stövel Alta. Utsida i vackert italienskt konstläder som låter fötterna andas och beter sig som sådant läder folk använde förr i tiden. Mönstrad sula med bra grepp. 



Leo, en kraftig känga med pjäxsnörning som ändå ger ett nätt intryck. Foder i bomull och halkfri sula.


Pamela är en ljuvlig stövel som passar lika bra utanpå som innanför dina byxor - dra upp dem i sin fulla prakt eller hasa ner dem till vristerna. Högkvalitativ svart konstmocka med mjukt bomullsfoder. 



fredag 3 december 2010

Neuaura glittrar och glimmar

Vi är oerhört stolta över att allt fler rättvisetänkande skoföretag vill samarbeta med oss. Nu har vi tecknat avtal med brasilienamerikanska Neuaura. Neuaura är ett helveganskt företag med ett ekotänk i alla produktionsled. Företaget är också mycket engagerat i sociala frågor och 10 % av vinsten från deras internetförsäljning går till välgörenhet. Det är med viss andakt vi sätter på oss deras fantastiska skor.

I detta nu skeppas ett exklusivt antal skor från Neuauras lager i New York till ett snöigt Stockholm och vi har gott hopp om att de ska nå er före Lucia. Kontakta oss gärna om du vill vara säker på att just din storlek ska finnas kvar (greenlacesfootwear@gmail.com). Följande modeller kan du beställa nu.

Condor Camel
Condor är en äkta cowboyboot i konstläder som andas. 5 cm klack, mjukt innerfoder och yttersula i gummi gör den skön och bekväm att gå i. Här i kamelfärgat utförande.

Condor Camel
Här i ljusgrått utförande.

Kaveri Black
Om du måste välja en, så är Kaveri den enda vardagsstövlett du behöver. Tåligt konstläder som andas och gummisula som borgar för trygga promenader. Göra avkall på snygghet till förmån för bekvämlighet? Skulle inte tro det!

Ibis Black
Glid fram på kontoret såväl som på dansgolvet i supersnygga Ibis. 2 cm brett klackavslut, gummisula och justerbart vristband gör att du trippar säkert. Här i svart utförande.

Ibis Taupe Grey
Här i mullvadsgrått utförande.

torsdag 2 december 2010

Cri de Coeur och VS i advent

Efterfrågan på Vegetarian Shoes snällkängor Ice Patrol och Chelsea har varit enorm och vi har tjatat hål i huvudet på tillverkarna för att vi skulle få en liten bit av kakan före jul. De tiotal par vi får in till Lucia är redan sålda, men vi hoppas på en ny leverans under mellandagarna. Hör gärna av dig om du har specifika önskemål.

För dig som är sugen på ett par riktigt bra basketkängor kan vi glädja dig med att vi inom kort har storlekarna 37-44 i lager.
Alpha












Den här snygga mc-kängan finns strax hos oss i storlekarna 37-45.

Engineer















Från Cri de Coeur och deras fantastiska serie Heart of Darkness får vi de bästa luciaskor man tänkas kan. För snygga tärnor med storlek 38-40 rekommenderar vi Charisma.
Charisma














Snyggast och bekvämast på julmarknaden blir du i ett par Lure. I december finns de i storlek 37-41.
Lure

Hör av dig om du har särskilda önskemål eller något du funderar över. Vi vill så gärna hjälpa dig att göra ett schyst skoval!
greenlacesfootwear@gmail.com